Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@09:17:53 GMT

آغاز ساخت ۴۰ واحد مسکونی برای زلزله‌زدگان هرمزگان

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۱۴۱۲

آغاز ساخت ۴۰ واحد مسکونی برای زلزله‌زدگان هرمزگان

ایسنا/هرمزگان دبیر کل مجمع سازندگان و نوآوران کیش گفت: با سرمایه‌گذاری اعضای این مجمع، ۴۰ واحد مسکونی در منطقه زلزله‌زده سایه خوش هرمزگان ساخته می‌شود.

طهمورث قاسمی، صبح امروز (۲۶ مرداد) در نشستی خبری اظهار کرد: زلزله اخیر هرمزگان موجب آسیب به هم‌وطنان و تخریب تعدادی از منازل مسکونی منطقه سایه خوش هرمزگان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: با پیگیری "معصومه پاشایی‌مهر" رئیس فراکسیون مناطق آزاد مجلس شورای اسلامی "حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن‌زاده" و امام جمعه کیش و با سرمایه‌گذاری مجمع سازندگان کیش این واحدهای مسکونی ساخته می‌شود.

قاسمی با اشاره به اینکه مرحله اول ساخت واحدهای مسکونی به پایان رسیده است، تصریح کرد: بر اساس ماده ۶۵ احکام دائمی، سازمان‌های مناطق آزاد موظف به زدودن چهره فقر از مناطق آزاد هستند و به همین منظور مجمع سازندگان کیش برای کمک به مردم زلزله‌زده سایه خوش هرمزگان اقدام به ساخت این واحدهای مسکونی کرده است.

دبیر مجمع توسعه، نوآوری و سازندگان کیش در بخش دیگری از سخنان خود به حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و افزود: معافیت مالیاتی که از ظرفیت‌های مناطق آزاد است نباید از بین و یا تحلیل برود.

قاسمی عنوان کرد: در جلسه وزیر اقتصاد و دارایی با رئیس فراکسیون مناطق آزاد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد با کاهش مشوق‌های مناطق آزاد موافق نبود و نظر موافق خود مبنی بر معافیت مالیاتی حقوق و دستمزد کارکنان مناطق آزاد را نیز اعلام کرد.

وی با بیان اینکه پیگیری بازگشت معافیت مالیاتی با توجه به همراهی وزیر اقتصاد و مجلس نیاز به تلاش و جدیت دارد و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد متولی اصلی پیگیری‌ این موضوع است، اظهار کرد: معافیت مالیاتی مناطق آزاد یک مطالبه جدی و عمومی است و خبرنگاران در انعکاس این مطالبه جدی نقش مؤثری دارند.

دبیر کل مجمع سازندگان و نوآوران کیش با اشاره به اینکه تصویر نادرستی از مناطق آزاد ترسیم شده که در سیاست‌گذاری تصمیم‌سازان مؤثر بوده است، خاطرنشان کرد: تصمیم‌گیری درست برای مناطق آزاد می‌تواند به پیشرفت و توسعه مناطق کمک کند.

کاهش معافیت مالیاتی در مناطق آزاد صورت نخواهد گرفت

وی با بیان اینکه معافیت مالیاتی مناطق آزاد از ۲۰ سال به ۵ سال تقلیل نخواهد یافت، بیان کرد: این مطلب نادرست است و وزیر اقتصاد نیز در جلسه‌ای با حضور رئیس فراکسیون مناطق آزاد، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رئیس گمرک و رئیس سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که کاهش معافیت مالیاتی در مناطق آزاد صورت نخواهد گرفت.

قاسمی با اشاره به اینکه منطقه آزاد کیش سه شرط محصور بودن، تراز تجاری مثبت و خارج از بافت جمعیتی بودن را داراست، تصریح کرد: بسیاری از مناطق آزاد کشور این شروط را ندارند و بنابراین بسیاری از معافیت‌ها و مشوق‌ها شامل حال آن نمی‌شود اما در جزیره کیش که این سه شرط موجود است، حتماً مشوق‌های مالیاتی نیز وجود دارد.

وی در خصوص معافیت مالیاتی کارکنان مناطق آزاد نیز عنوان کرد: رأی دیوان عدالت اداری در خصوص این موضوع موجب شد کارکنان مناطق آزاد از معافیت مالیاتی برخوردار نشوند. برای رفع این مشکل تنها هیئت عمومی دیوان عدالت اداری می‌تواند رأی صادره را فسخ کند و یا اینکه مجلس از طریق مصوبه در قالب طرح و لایحه موضوع را حل کند.

دبیر کل مجمع سازندگان و نوآوران کیش با اشاره به اینکه لایحه مسیر طولانی‌تری نسبت به طرح دارد، اظهار کرد: پیگیری این موضوع بیش از دو سال طول می‌کشد اما کوتاه‌ترین مسیر برای بازگشت معافیت مالیاتی حقوق و دستمزد کارکنان مناطق آزاد ارائه طرح به مجلس است.

قاسمی با بیان اینکه نماینده اروند و آبادان در مجلس شورای اسلامی چندی پیش این طرح را مطرح کرده و به دلیل پیگیری نکردن موضوع متوقف شد، تصریح کرد: مسئله معافیت مالیاتی حقوق و دستمزد کارکنان مناطق آزاد موضوع جدی است که باید پیگیری شود.

دبیر کل مجمع سازندگان و نوآوران کیش با اشاره به اینکه وزیر اقتصاد و دارایی نیز در خصوص این موضوع اعلام موضع کرده و در حال حاضر شرایط برای پیگیری معافیت مالیاتی کارکنان مناطق آزاد فراهم است، اضافه کرد: مناطقی که از استانداردهای لازم برخوردار باشند حتماً مشوق‌های مالیاتی نیز در آن‌ها موردتوجه قرار می‌گیرند.

قاسمی با اشاره به اینکه ظرفیتی در ماده ١٠ است که می‌توان از آن برای کیش استفاده کرد، خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، رئیس فراکسیون مناطق آزاد و وزیر امور اقتصاد و دارایی با ظرفیت‌ها و مشوق‌های مناطق آزاد موفق هستند و همکاری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد نیز می‌تواند به تسریع امور کمک کند.

نقش خبرنگاران در پیگیری مطالبات مردم کیش

وی در ادامه در خصوص ساخت واحدهای مسکونی برای زلزله‌زدگان سایه خوش هرمزگان و پیگیری رفع مشکلات کیش ازجمله بازگشت معافیت‌های مالیاتی صحبت کرد و با تجلیل از تلاش مؤثر خبرنگاران در انعکاس اخبار و رویدادهای جزیره کیش با استناد به تعابیر مولانا شاعر برجسته کشورمان، گفت: خبرنگاران غلامان قمر و به دنبال نورافشانی و زدودن تاریکی‌ها هستند.

قاسمی با اشاره به اینکه خبرنگاران با سرعت و صحت اخبار جزیره کیش را مخابره می‌کنند و می‌توانند در پیگیری مطالبات مردمی نقش مؤثری داشته باشند، بیان کرد: مهم‌ترین کار یک خبرنگار پیدا کردن خرابی‌ها و کاستی‌هاست و با زدودن تاریکی‌ها با اطلاع‌رسانی درست به کشف حقیقت می‌پردازد.

دبیر کل مجمع سازندگان و نوآوران کیش کار خبرنگاران را فصل مشترکی با کار انبیا الهی عنوان کرد و افزود: روشنگری و اطلاع‌رسانی مهم‌ترین وظایف خبرنگاران در جزیره کیش است و اصحاب رسانه این وظیفه سنگین را به دوش می‌کشند. در شرایط حساس کنونی برنامه‌ریزی برای پیشرفت و توسعه کیش بسیار مؤثر است و خبرنگاران نقش مهمی در ایجاد گفتگو و وفاق اجتماعی بین نخبگان و بخش‌های خصوصی و دولتی دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه هرمزگان استانی اقتصادی منطقه آزاد کیش رئیس فراکسیون مناطق آزاد قاسمی با اشاره کارکنان مناطق آزاد مجلس شورای اسلامی سایه خوش هرمزگان واحدهای مسکونی معافیت مالیاتی مناطق آزاد وزیر اقتصاد جزیره کیش مشوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۱۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟

به گزارش بورس تابناک، قانون بودجه ۱۴۰۳ در آخرین روز‌های سال گذشته در بند س تبصره ۶ چالش جدیدی را به بازار سرمایه و شرکت‌های بورسی و فرابورسی تحمیل کرده است. در این بند اعلام شده است:

مجموع معافیت‌ها، نرخ صفر مالیاتی، کاهش نرخ مالیاتی و سایر مشوق‌های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی از محل مجموع درآمد‌های حاصل شده برای عملکرد سال ۱۴۰۳ کلیه مودیان به استثنای معافیت‌های دارای سقف زمانی مشخص و موارد مندرج در ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم و قانون جهش تولید دانش بنیان برای اشخاص حقوقی تا پنج هزار میلیارد ریال (۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) و اشخاص حقیقی تا پانصد میلیارد ریال (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) قابل اعمال است.

به زبان بسیار ساده این بدان معناست که سقف ۵۰۰ میلیارد تومانی به عنوان سقف معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی و صندوق‌های سرمایه گذاری در نظر گرفته شده است.

با همه تلاش ها و اعتراضات برای جلوگیری از اجرایی شدن این بند سرانجام، یک فوریت طرح اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به تصویب رسید.

در این مطلب قصد داریم دوباره به عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه بپردازیم.  حامد موسوی از فعالان بازار سرمایه به بررسی این عواقب پرداخته است.  عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه 

حامد موسوی فعال بازار سرمایه | اول باید دقت کنیم فلسفه معافیت مالیاتی چیست؟ معافیت‌های مالیاتی اکثرا برای کار‌هایی مصوب شده است که انجام آن کار وظیفه دولت ها بوده است، اما بخش خصوصی انجام می‌دهد و بابت آن معافیت مالیاتی می‌گیرد. به عنوان مثال: ایجاد کارخانه در منطقه محروم و کم برخوردار، ایجاد باشگاه فرهنگی ورزشی برای ارتقای فرهنگ جامعه و گسترش ورزش، کمک بخش خصوصی به دولت بابت تامین انرژی از جمله برق که وظیفه دولت است و چندین خدمات دیگر که دولت می بایست انجام دهد، اما به دلیل کسری بودجه با مشوق معافیت مالیاتی، انجام آن را به بخش خصوصی واگذار کرده است.

حال با تعیین سقف معافیت مالیاتی، این معافیت‌ها از بین می رود و دیگر بخش خصوصی به کمک بخش دولتی نخواهد آمد. در شرایط رکود و تورم جامعه ایران و مشکل در فروش نفت، کماکان دولت مشکل کسری بودجه دارد و حالا مشوق‌های بخش خصوصی هم برداشته می شود و دیگر کسی نیست که این قبیل خدمات را به مردم بدهد.‌ ای کاش اگر دولت قصد داشت معافیت‌ها را بردارد زمانی این کار را انجام می داد که خودش توان انجام آن را داشت.

نکته دیگر اینکه برخی سرمایه گذاری‌ها به شرط معافیت مالیاتی انجام شده است و حتی بعضی خصوصی سازی‌ها به این شرط بوده است حالا قرار است این معافیت ها برداشته شود. مثلا اگر تخفیف ۵% خوراک پالایشی‌ها نبود هیچکس این پالایشگاه‌ها را از دولت نمی‌خرید. 

پس باید این را قبول کنیم اینکه بخش خصوصی با همین مشوق ها در منطقه محروم کارخانه ایجاد می‌کند، هزینه دارد و وقتی معافیت برداشته می شود، اعتماد به دولت از بین می رود و بعدا اگر دولت مشوق هم قرار دهد، چون تضمینی برای پایداری نیست، پس بخش خصوصی سرمایه گذاری نمی‌کند. 

از عواقب دیگر مشکلات این بند س تبصره ۶ این است که توسعه زیرمجموعه های شرکت های بزرگ متوقف می‌شود.
وقتی شرکت هرچه زنجیره تولید خود را تکمیل کند تنبیه می‌شود و مالیات بیشتری پرداخت می کند پس مجبور نیست این کار را انجام دهد و بنابراین به جای بردن سود برای افزایش سرمایه و طرح توسعه، آن سود را بین سهامداران تقسیم می‌کند و این باعث می شود تا روند مستهلک شدن و خورده شدن شرکت ها سرعت بگیرد. این بند عملا در خلاف جهت رونق تولید و توسعه حرکت می‌کند. | نبض بورس

دیگر خبرها

  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است
  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • آغاز ساخت هزار و ۶۸۰ واحد مسکونی در مراغه
  • آغاز ساخت یک هزار و ۶۸۰ واحد مسکونی در مراغه
  • معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • افتتاح بیش از هشت هزار واحد مسکونی در آذربایجان شرقی
  • ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی «منطقه ۱۷ تهران»
  • آغاز عملیات اجرایی ۱۳۴ واحد مسکونی در شهر گهرو
  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع متفاوت